Вашингтон, окръг Колумбия – Прогресивните законодатели в Съединените щати внесоха резолюция

...
Вашингтон, окръг Колумбия – Прогресивните законодатели в Съединените щати внесоха резолюция
Коментари Харесай

Законодателите на САЩ представят резолюция, настояваща за „незабавно“ прекратяване на огъня в Газа

Вашингтон, окръг Колумбия –  Прогресивните законодатели в Съединените щати внесоха резолюция на Конгреса, настояваща за „ незабавна деескалация и преустановяване на огъня в Израел и окупира Палестина ”.

Мярката от понеделник — подкрепена от повече от дузина членове на Демократическата партия в Камарата на представителите, в това число Кори Буш, Рашида Тлаиб, Съмър Лий, Александрия Окасио-Кортез и Илхан Омар — акцентира възходящите апели във Вашингтон за преустановяване на огъня в Газа. < /p>

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Анализ: Сроковете на Израел към палестинците в Газа се провалиха Обяснена е ужасната филантропична рецесия в Газа Картографиране на митинги, извършени в символ на взаимност с Палестина завършек на списъка

„ Целият човешки живот е скъп и нападението против цивилни, без значение от тяхната религия или етническа принадлежност, е нарушаване на интернационалното филантропично право “, се споделя в препоръчаната резолюция.

Въпреки голямата поддръжка за Израел в Конгреса, Буш сподели пред кореспонденти по време на онлайн брифинг, че резолюцията е незабавен подтик, към който американците могат да се обединят.

„ Лидерите водят начело и ние се движим с апела на хората “, сподели Буш. „ Нашите гласоподаватели в цялата страна ще стартират да приканват нашите сътрудници да се причислят към нас. “

„ Единственият метод да се придвижи законодателството е първо да се вкара “, добави Буш.

Войната избухна на 7 октомври, когато палестинската формация Хамас стартира мощно координирана офанзива против Израел от обсадената Ивица Газа, убивайки стотици хора и отвеждайки десетки в плен.

Израел отговори с безмилостна бомбардировка, която умъртви повече от 2800 палестинци, в това число стотици деца в Газа. Световната здравна организация също е документирала десетки офанзиви против медицински заведения в Газа, които са умъртвили минимум 12 здравни служащи.

Освен това израелските управляващи оповестиха цялостна обсада на Газа, предотвратявайки влизането на гориво и други съществени доставки на територията. Повече от 1 милион души, в това число болнични пациенти, бяха подредени от Израел да изоставен северната част на Газа, искане, което Организация на обединените нации дефинира като „ невероятно “.

Прогресивни законодатели и бранители подчертаха в понеделник, че Съединени американски щати имат силата да упорстват за преустановяване на боевете.

С идната сухопътна инвазия в Газа, Буш сподели, че „ стотици хиляди, в случай че не и милиони, животи висят на косъм “.

„ И това не се случва единствено пред очите ни. Това се случва с поддръжката и силата на държавното управление на Съединените щати и е срамно “, сподели тя.


„ Провал “

Въпреки възходящата рецесия, администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън заобикаля да приканва за успокоение в Газа.

Всъщност новинарското издание HuffPost заяви предходната седмица, че Държавният департамент е популяризирал записка до своите дипломати, предупреждавайки ги да не употребяват фразите „ деескалация/прекратяване на огъня “, „ завършек на насилието/кръвопролитие “ и „ възобновяване на спокойствието “.

Държавният секретар Антъни Блинкен се завърна в Израел в понеделник, като още веднъж изрази непоколебимата поддръжка на Белия дом за съдружника на Съединени американски щати.

„ Знаете нашия бездънен ангажимент към правото на Израел – в действителност неговото обвързване – да пази себе си и да пази своя народ “, сподели Блинкен в изява дружно с израелския министър на защитата Йоав Галант.

В изявление за CBS, излъчено в неделя, Байдън прикани за елиминиране на Хамас. На въпрос дали е време да се призове за преустановяване на огъня, Байдън вместо това отговори, че Израел би трябвало да „ преследва “ палестинската формация.

„ Уверен съм, че Израел ще работи съгласно разпоредбите на войната “, сподели Байдън.

В онлайн брифинга в понеделник обаче Tlaib - единственият палестинско-американски член на Конгреса - разказа ужасяващата филантропична обстановка в Газа, където живеят 2,2 милиона души.

„ Цели фамилии биват унищожени, до момента в който президентът Байдън и секретарят Блинкен и по-голямата част от Конгреса не съумяха даже да загатнат за нуждата от деескалация или улеснение на преустановяване на огъня. И това за мен е неуспех “, сподели конгресменката.

Тлайб акцентира, че груповото наказване на палестинците е военно закононарушение. „ Вижте какво се случва. Не се отвръщайте. Всичко, което би трябвало да създадат, е да видят палестинците като хора, с цел да видят още веднъж, че това са военни закононарушения “, сподели тя.

Резолюцията от понеделник бележи дребен, само че забележителен спиране в съвсем единомислещата поддръжка на Вашингтон за военните старания на Израел.

„ Трябва да създадем всичко по силите си, с цел да сложим завършек на това продължаващо принуждение “, сподели в изказване конгресменът Джамал Боуман, различен съвносител на резолюцията.

„ Действията ни би трябвало да се правят въз основа на признаването на нашата споделена човещина, в това число отменяне на насилието във всички форми и гонене на незабавно преустановяване на огъня и понижаване на напрежението, с цел да можем да спасим живота на цивилни. “


„ Сега имаме това “

Мая Бери, изпълнителен шеф на мозъчния концерн Арабско-американския институт, сподели, че резолюцията е значима заради ролята, която Съединени американски щати играят в спора.

Съединени американски щати дават на Израел най-малко 3,8 милиарда $ военна помощ годишно, макар правозащитни групи като Amnesty International, които упрекват страната, че постанова апартейд на палестинците.

Тази сума евентуално ще се усили тази година, защото публични лица на Съединени американски щати дадоха обещание да поддържат Израел с повече оръжия и муниции за продължаващата война.

Вашингтон също постоянно употребява правото си на несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да защищити Израел от рецензии за нарушавания на интернационалното право.

„ Ние не сме доброжелателен наблюдаващ в този спор “, сподели Бери пред Ал Джазира, имайки поради Съединени американски щати. „ Разрешихме окупацията от години и сега позволяваме офанзивите, които се правят в този момент. Така че мисля, че е значимо Конгресът да одобри работата си съществено. “

Бет Милър, политическият шеф на Jewish Voice for Peace Action, също акцентира смисъла на препоръчаната от понеделник резолюция, като сподели, че тя дава на бранителите на правата солидно условие, което могат да насочат към своите законодатели.

„ Все още нямаме какво да настояваме, тъй като единствените неща, които излизаха от Конгреса до момента, бяха ужасни едностранчиви резолюции, които правят оценка или приказват единствено за израелския живот и изцяло подценяват палестинския живот, “ Милър сподели пред кореспонденти. „ И в този момент имаме това. “

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР